Toimitusehdot

Baits.fi / Tuontirengas Oy:n sopimus-, tilaus-, toimitus- ja takuuehdot kuluttajakaupassa.

Seuraavia ehtoja sovelletaan Baits.fi / Tuontirengas Oy:n (myöhemmin Baits.fi) ja sen asiakkaiden välisessä tapahtuvassa kaupassa.

Tiivistelmä ehdoista, mukana 10 tärkeintä kohtaa:

• Kaikki tuotteet ja hinnat löytyvät verkkohinnastostamme ja myydään sellaisina kuin ne ovat.

• Maksutapa ennakkomaksu Paytrail maksunväliyksen kautta.

• Toimitustapoina Posti tai Matkahuolto.

• Tuotteen takuuaika on kulutajasuojalain mukainen ellei muuta mainita.

• Ostokuitti tai laskukopio tulee säilyttää takuuta tai virhevastuuta varten.

• Tuotteilla 60 päivän palautusoikeus mikäli tuote on käyttämätön (tuotetta ei saa ottaa käyttöön missään olosuhteissa).

• Kaikki takuukorjaukset asiakaspalautuksena, siitä myöhemmin tarkemmin.

• Takuu tai virhevastuu ei kata mm. tuotteen virittämistä tai ohjeiden laiminlyönnistä aiheutuvia vahinkoja.

Yksityiskohtaiset ehdot:

1. Tilaaminen

1.1 Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa
a) Nimi, osoite, sähköpostiosoite, postiosoite sekä puhelinnumero tai puhelinnumerot.
b) Alle 18 -vuotiaan tulee ilmoittaa huoltajan nimi nimikentässä.
1.2 Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitusehtoihin, jotka koskevat toimituksia. Voimassa olevat sopimusehdot ilmenevät tuonti.in:n kotisivulla.
1.3 Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu sähköpostilla. Asiakas sitoutuu tilauksen tekemisen jälkeen tarkkailemaan sähköpostiaan.
1.4 Tilauksen jättämisen jälkeen Baits.fi ilmoittaa automaattisesti asiakkaalle sähköpostilla tilauksen tärkeimmät tiedot ja yhteystiedot. 
1.5 Sitova kauppasopimus tulee voimaan kun asiakas on jättänyt tilauksen. 
1.6 Varaamme oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä. Baits.fi:llä on oikeus valita asiakkansa.
1.7 Baits.fi:n vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai maahantuontirajoituksista rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja mahdollisesti etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen.
1.8 Kaikki Baits.fi:n myytävät tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tutustu huolellisesti tuotteen tuoteselosteeseen verkkosivuillamme.
1.9 Mikäli asiakas ei hyväksy tuotepaketin sisältöä, tulee hänen palauttaa tuote 30 päivän palautusoikeuden puitteissa tuote takaisin Baits.fi:lle.
1.10 Selvissä tuotevirhetapauksissa tuonti.in voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.
1.11 Baits.fi ei ole vastuussa valmistajien sivuilla olevista tiedoista.

2. Hinnat

2.1 Hinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron. 
2.2 Kaikki verkossa näkyvät hinnat koskevat vain kotisivujemme kautta ostoskorilla tehtäviä tilauksia.
2.3 Mikäli tuotteen hinta on noussut tilauksen lähettämisen jälkeen, myymme tilatut tuotteet tilaushetken hinnalla. Kuitenkin mikäli tilaukseen tehdään muutoksia, määräytyy tuotteen hinta sen hetkisen hinnan mukaisesti.
2.4 Selvissä hintavirhetapauksissa Baits.fi voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.

3. Toimitus

3.1 Baits.fi toimittaa tuotteitaan asiakkailleen yleensä 2-5 päivän käsittelyajalla. Mikäli jollain tuotteilla on toimitusaika pidempi, näistä kerrotaan tuoteselosteessa. Toimitusajalla tarkoitetaan aikaa kun tavara pakataan ja toimitetaan esim. postiin tai matkahuoltoon. Mikäli toimitusaika muuttuu jostain syystä pyrimme tästä ilmoittamaan asiakkaalle mahdollisimman pian.
3.2 Tavaran kuljetuksen aikana välillä Baits.fi -> Asiakas on siitä vastussa tavaran kuljettaja, minkä asiakas on valinnut. Mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana, on siitä vastuussa tavaran kuljettaja. 
3.3 Jos lähetät tavaraa meille päin, esim. takuuhuoltoon tai tuotepalautuksena, muista säilyttää palautusasiakirjat ja postin kuittikopio/seurantanumero. Kun lähetät meille päin tavaraa ole aina ensin yhteyessä Baits.fi.
3.4 Yhden tuotteen huono saatavuus ei velvoita Baits.fi:tä varaamaan muita samassa tilauksessa olevia tuotteita. Edellytämme että tilauksessa heti saatavilla olevat tuotteet pitää voida toimittaa kuluttajalla viimeistään kolmen viikon kuluttua tilauksesta ja kuluttajan täytyy hyväksyä huonosti saatavilla olevan tuotteen jälkitoimitus tai tuotteen tilauksen peruuttaminen.
3.5 Baits.fi toimittaa tuotteet asiakkaalle lähimpään postiin, pakettiautomaattiin tai matkahuoltoon. Mikäli asiakas haluaa tuotteet kotiovelle toimitettuna, siitä peritään lisämaksu.
3.6 Varaamme oikeuden muuttaa pieneen tilaan sopivat verkkokauppalähetykset postin pikkupaketiksi. Pikkupaketti toimitetaan aina suoraan toimitusosoitteen postilaatikkoon.

4. Maksuehdot

4.1 Toimitus tapahtuu kuluttajille maksamalla verkkomaksulla, etukäteen. 
4.2.Baits.fi / Tuontirengas Oy:n kaupassa on käytössä Paytrailin maksutoiminnot. 
4.3 Etukäteen- tai verkkomaksulla maksetut rahat pitää käyttää kuuden kuukauden kuluessa tilauksen jättämisestä.
4.4 Osa maksutavoista voi edellyttää rekisteröitymistä asiakkaaksi.
4.5 Mikäli tilaus peruuntuu, rahat palautetaan asiakkaalle.

5. Palautusoikeus

5.1 Baits.fi kaupassa on 60 päivän palautus- ja vaihto-oikeus.
5.2 Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Tuotetta ei voi eikä saa ottaa käyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. vieheissä ei saa olla käytönjälkiä, siimarullaa ei saa avata, kelat pitää olla naarmuttomia, vaatteissa ei saa olla eläimien karvoja tai haista tupakalle, vavat pitää olla naarmuttomia ja ehjiä. 
5.3 Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Kuluttajalla on oikeus kokeilla tuotetta, mutta ei ottaa sitä käyttöön ilman palautusoikeuden menettämistä. Palautettava tuleekin olla myyntikelpoisessa täysin kunnossa.
5.4 Määrätyillä tuotteilla ei ole lainkaan palautus- tai tilauksen peruutusoikeutta (mm. kaikki alennus ja poistotuotteet, huutokaupatut tuotteet, avatut ohjelmistot, lisenssit, erikoistilaustuotteet, alusasut jne. ) jotka selviää tuoteselosteesta.
5.5 Palauttamisesta on sovittava AINA etukäteen! 
5.6 Ostohetkeksi katsotaan se päivä jolloin paketti saapunut postiin tms.noudettavaksi. Asiakkaan velvollisuus on todistaa päivä jolloin paketti on saapunut postiin, esimerkiksi postin kuitin avulla.
5.7 Jos poikkeustapauksessa hyväksymme myyntikelvottoman tuotteen tai muuten puutteellisen tuotteen palautuksen, veloitamme omia kuluja 50% tuotteen hinnasta.
5.8 Tuotepalautukset aina:

  • Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna) ilman turhia merkintöjä
  • Mukana kopio kuitista/lähetteestä.
  • Viimeistään 60 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta.
  • Emme lunasta maksamattomia luottopakettilähetyksiä (palautuksia tai takuukorjauksia). Palautukset tehdään niin, että asiakas ottaa ensin yhteyttä Baits.fi palautukset@baits.fi,  josta saa ohjeet asiakaspalautusta varten.
  • Kun lähetät meille jotain, muista pakata tuotteet hyvin. 

5.9 Aiheettomista palautuksista veloitamme kulut asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Viallisen tuotteen/osan etsiminen osapaketista on erillinen maksullinen palvelu.
5.10 Puutteellisesti palautetut lähetetyt tuotteet (katso ohjeet yllä) lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin.
5.11 Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen eikä mahdollisesti toisen tuotteen toimituksen myöhästyminen oikeuta saamaan toiselle tuotteelle pidempää palautusaikaa.

6. Takuu

6.1 Pääsääntöisesti tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen kuuden kuukauden takuu. Takuu on myyjän tai aikaisemman myyntiportaan vapaaehtoisesti antama lisäsitoumus. 
6.2 Takuu-aika alkaa kuitissa tai laskussa olevasta päiväyksestä ja kestää kuitissa määritellyn ajan kuukausina. Tuotteen takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.
6.3 Mikäli tuotteen valmistaja, maahantuoja tai valtuuttama huoltoliike tarjoaa tuotteelle takuun, rajoittuu Baits.fi:n velvollisuus hoitaa tuotteen takuu aina kuluttajasuojalain 5. luvun yleisiin virhesäännöksiin. Listan tuotteiden takuun ja teknisen tuen antajista löytyy kuitista, laskusta, hinnastosta tai palautuslomakkeesta.
6.5 Kaikki takuupalautukset testataan ensin ja suoritetaan odottaessa tai pikatakuuna vain lisämaksusta. 
6.6 Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.
6.7 Emme lunasta maksamattomia, postiennakko- tai luottopakettilähetyksiä (palautuksia tai takuukorjauksia), palautuksissa ja takuuasioissa yhteys Baits.fi
6.8 Tuotteet takuuhuoltoon aina:

  • Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna).
  • Mukana kopio kuitista, lähetteestä tai laskusta.

6.9 Aiheettomista palautuksista tai takuukorjauksista veloitamme kulut asiakkaalta voimassa olevan hinnaston mukaan. Palautus tai takuukorjaus on aiheeton mm. jos tuote ehjä, ei takuu- tai palautusajan piirissä tai palautus/takuukorjauksen määritelmä ei muuten täyty. Viallisen tuotteen/osan etsiminen osapaketista on erillinen maksullinen palvelu.

6.10 Puutteellisesti takuuhuoltoon lähetetyt tuotteet (kts. ohjeet yllä) lähetämme asiakkaan kustannuksella takaisin.

7. Toimitus- ja tuotetietovirheet, yhteensopivuusongelmat ja reklamaatiot

7.1 Ongelmatapauksissa ota yhteyttä aina Baits.fi/Tuontirengas Oy:n.
7.2 Kuluttajasuojalain mukaisesti ostajan on ilmoitettava virheestä takuunantajalle kohtuullisessa ajassa, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se.
7.3 Mahdolliset reklamaatiot täytyy lähettää meille 30 päivän sisällä ostohetkestä (mukaanlukien pyhäpäivät ja viikonloput). Reklamaation mukana täytyy olla kopio ostoskuitista (myös sähköpostilla tullut versio kelpaa), kuitinnumero sekä asiakkaan tilinumero. Puutteellisesti tai myöhässä tehtyjä reklamaatioita ei käsitellä. Reklamaation käsittelyaika on yleensä 2-4 viikkoa. Reklamaation suuruus eli korvattavan summan pitää olla vähintään 50 euroa, sitä pienempiä reklamaatioita ei käsitellä.
7.4 Mahdolliset yhteensopivuusongelmat pitää ratkaista 30 päivän palautusajan/reklamaatioajan puitteissa ja kaupan purkuoikeus yhteensopivuusongelmien takia on rajoitettu samaan 30 päivään. Tämän jälkeen takuu ei kata tuotteiden (meiltä tai muualta ostettujen) välisiä yhteensopivuusongelmia, eikä kauppaa voi yhteensopivuusongelmien takia purkaa.
7.5. Kaikki kaupan purkamiset ja alennukset suositellaan aina sovittavaksi kirjallisesti (esim. sähköpostilla). Puhelimessa tai suullisesti tehtyjä kaupan purkamisia tai alennuksia voi olla myöhemmin jälkikäteen vaikea tarkistaa tai varmentaa.

8. Tukku- ja vientiasiakkaat

8.1 Tukku- ja vientiasiakkaille on olemassa oma hinnastonsa. Tukku- ja vientiasiakkaaksi rekisteröityminen edellyttää y-tunnusta ja alv numeroa. Rekisteröitymällä Tuontirengas Oy:n tukkuasiakkaaksi saat käyttöösi tukkuhinnaston.
8.2 Tukku- ja vientiasiakkailla on erilliset toimitus- ja maksuehdot. Nämä selviää rekistöröitymällä tukkuasiakkaaksi.
8.3. Yllä olevat maksu ja toimtiusehdot koskevat vain verkkokaupankautta tehtyjä kuluttaja tilauksia – ei tukkuasiakkaita.

9. Voimassaolo

9.1. Ylläolevat ehdot ovat voimassa toistaiseksi.
9.2. Baits.fi / Tuontirengas Oy:llä on oikeus muuttaa ehtoja ilman erillistä ilmoitusta.
9.3. Baits.fi / Tuontirengas Oy pidättää oikeudet muutoksiin.